Élő víz folyamai… Jn 7:38

Élő víz folyamai… Jn 7:38 header image 1

”A győztesek arcáról mennyei fény ragyog” (Juhász István)

October 23, 2022

"A győztesek arcáról mennyei fény ragyog"– énekeljük gyakran és bizakodunk abban, hogy egyszer – odaát - valóságot ölt a mondat tartalma. Juhász István a győztesekről a következő ígeszakaszokat idézte fel:

Aki győz, annak enni adok az élet fájáról, amely az Isten paradicsomában van.
Aki győz, annak nem árt a második halál.
Aki győz,annak adok az elrejtett mannából, és adok annak fehér kövecskét, és a kövecskére írva új nevet, amelyet senki sem ismer, csak az, aki kapja.
Aki győzés aki mindvégig megtartja az én cselekedeteimet, annak hatalmat adok a pogányokon, hogy legeltesse őket vasvesszővel, és mint cserépedényeket, úgy fogja összetörni, amint én is hatalmat kaptam az én Atyámtól, és annak adom a hajnalcsillagot.
Aki győz, azt fehér ruhába öltöztetik, és nem törlöm ki annak nevét az élet könyvéből, és vallást teszek nevéről az én Atyám előtt és angyalai előtt.
Aki győz, oszloppá teszem azt az én Istenem templomában, és onnan nem kerül ki többé, és felírom rá az én Istenem nevét, és az én Istenem városának nevét, az új Jeruzsálemét, amely a mennyből száll alá az én Istenemtől, és az én új nevemet. 
Aki győz, megadom annak, hogy velem együtt üljön az én trónomon, amint én is győztem, és Atyámmal együtt ülök az ő trónján.