Élő víz folyamai… Jn 7:38

Élő víz folyamai… Jn 7:38 header image 1

Az igazi taníványság ára (Dávid Zsolt)

December 9, 2018

Korunk keresztyén társadaloma nagy hangsúlyt helyez a tanítványságra. Igaz, ennek a törekvésnek a középpontjában ma már első sorban a Jézus befogadására való késztetés, majd azt követően a szellemi fejlődés biztosításához szükséges körülmények (bibliaiskola) áll. Az igazi tanítványság ára - az áldozatok felvállalásának hangsúlya – pedig többnyire háttérbe szorul. Pedig Jézus a Lukács 14-ben leginkább erről az utóbbiról beszél. Az igazi tanítványt négy fő dolog jellemzi :
– a tanítvány Jézus Krisztus imádója minden áron – örömben-bánatban, egészségben-betegségben, szegénységben-gazdagságban: önmagát keresztre feszítve minden körülmények között Jézust helyezi az első helyre.
– a tanítvány kitartóan építkezik – és teszi ezt minden áron: épít és befejez. Nemcsak elkezdi a szolgálatot, hanem jár is abban...
– a tanítvány folyamatosan háborúban áll. Nem köt kompromisszumot az ellenséggel, tudja, hogy a háborúban csak egy nyertes van. Éppen ezért mindennek búcsút int; számára nincs olyan, hogy ez a sajátom.
– a tanítvány bizonyságot tesz bármi áron..

Ezek után bátran tedd fel a kérdést: hol állsz az igazi tanítványság kérdésében? Kész vagy megfizetni az árát?