Élő víz folyamai… Jn 7:38

Élő víz folyamai… Jn 7:38 header image 1

“…Ki teremtette ezt a világot?…” – És a sötétséget? és a gonoszt? (Dávid Zsolt)

July 7, 2019

Mindannyian jól ismerjük azt a gyermekdalt, amely nem csak a kérdést teszi föl: "Ki teremtette ezt a világot?", hanem azonnal meg is válaszolja: "Atyánk, Istenünk!"

De vajon ki teremtette a sötétséget? és ki a gonoszt? Érthetően azonnal az olyan jól ismert igeversek jutnak az eszünkbe, mint a Jakab 1:13. és 17. "Isten gonoszsággal nem kísérthető, ő maga pedig senkit sem kísért", továbbá: "minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosság Atyjától száll alá, akinél nincs változás vagy változásnak árnyéka."

Dávid Zsolt meglepő verset idézett Ézsaiás könyvéből. A 45. fejezet 3. verse szerint "Neked adom a sötétség kincseit és a rejtekhelyek gazdagságait, hogy megtudd: én vagyok az ÚR, Izráel Istene, aki téged neveden hívtalak." A 7. vers pedig ezt mondja: "Én alkottam a világosságot, én teremtettem a sötétséget, én szerzek békességet, és én teremtem a gonoszt. Én vagyok az ÚR, aki mindezt cselekszem!"

Ki a felelős tehát a sötétségért? Továbbá mit kezdünk mi a sötétséggel? Végül hogyan lehet kincseket találni a sötétségben? Megannyi kérdés, amit nem könnyű megválaszolni.